Pieczone warzywa pod pomidorem z serem
Cześć! Już po połowie tygodnia- czwartek. Dodatkowo Dzień Wspaniałych Kobiet! Dla każdej wszystkiego najpiękniejszego. Post powstał zaraz po Nowym Roku, czekał na specjalną okazję, czyli na dzisiaj.Powoli, naprawdę realizuję postanowienie- ciekawe potrawy, dlatego cierpliwości- na pewno się jeszcze nie jednym pochwalę. Zapraszam do lektury ;)
Pierwszy wieczór postanowienia noworocznego się odbył, przygotowałam kolację inną niż zawsze. Pieczone warzywa pod pomidorem z serem. Wreszcie coś ciepłego i naprawdę smacznego. Także, do dzieła, rozpoczynamy cykl przepisów na kolacje!
Składniki:
5 ziemniaków średniej wielkości
4 marchewki duże
mała kostka sera około 200 g
1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
1 duży pomidor
olej
przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, czosnek granulowany.
Wykonanie:

Powiem szczerze, że ten przepis robiłam pierwszy raz i jest on mojego autorstwa. Myślę, że dobrym sposobem byłoby przekładać warstwowo: warzywa z cebulą, ser, warzywa, pomidor i ser.
Z przyjemnością skosztowałabym takiego połączenia. Jak dla mnie świetny pomysł na kolację, także taka we dwoje :)
OdpowiedzUsuńPieczone warzywa lubię pod każdą postacią, choć najczęściej grilluję je lub pielęgnacja po wcześniejszym zamarynowaniu w oleju/oliwie z czosnkiem i przyprawami, już bez sera czy innych dodatków.
OdpowiedzUsuńWyglada smakowicie ale ja nie mogę jeść sera...
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, chętnie kiedyś wypróbuję! U mnie raczej na kolację chwytamy coś na szybko, więc nie ma się czym pochwalić, ale obiady za to są ekstra :D
OdpowiedzUsuńMniam! Wygląda pysznie, zrobiłam się głodna przez ciebie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam! www.zuzu-zuzannaxx.blogspot.com